Helichrysum

Helichrysum italicum

Unul dintre cele mai prețioase și căutate uleiuri esențiale, helichrysum a fost folosit în mod tradițional pentru a ajuta în detensionare și pentru a ajuta pielea să se refacă repede. Ajută la reducerea apariției ridurilor și a altor imperfecțiuni ale pielii, susținând un ten strălucitor și tânăr. Însă, face mult mai mult de atât.

Uleiul helichrysum susține funcționarea sănătoasă a ficatului, ajutând corpul să se detoxifice. Susține circulația și sprijină fluxul sanguin localizat, făcând din el o unealtă puternică în sprijinirea sănătății și a stării de bine generale.

Helichrysum italicum, o plantă cu flori din familia margaretelor Asteraceae, este o iarbă perenă, cu frunze înguste argintii și cu flori ce formează un grup de flori galben-aurii în formă de minge. Numele „Helichrysum” este derivat din grecescul „helios” care înseamnă soare și „chrysos” care înseamnă aur, făcând referire la culoarea florilor.

Uleiul helichrysum pe care noi îl oferim este distilat cu abur din grupul de flori al plantei Helichrysum italicum, producând un ulei cu o aromă ierboasă, de miere și de fân. Helichrysum italicum este cel mai des distilată tulpină, datorită concentrației mari de compuși aromatici, în comparație cu alte tulpini.

Helichrysum a fost folosit datorită multor beneficii pentru sănătate din timpul Greciei antice. Este cel mai bine cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta la refacerea pielii, ajutând la reducerea apariției ridurilor și a altor imperfecțiuni, susținând în același timp un ten strălucitor și întinerit. Susține funcționarea sănătoasă a ficatului, ajutând la detoxifierea trupului. Susține fluxul sanguin localizat. Helichrysum ajută și la detensionare.

Uleiul helichrysum conține constituenți care nu au fost identificați la niciun alt ulei esențial. Acești constituenți includ:

 • Până la 10% dichetoni,
 • Până la 30% hidrocarburi sescviterpene, și
 • Până la 50% esteri.

Împreună, acestea crează un profil chimic puternic, făcând din ele uleiul esențial pentru multe aplicări personale. Este un ulei minunat, prețuit foarte mult de către utilizatorii uleiurilor esențiale.

Uleiul helichrysum de calitate este destul de rar. Datorită faptului că este aproape exclusiv cules din sălbăticie (datorită dificultății de a menține nivelurile constituenților active în tulpini domestice), tinde să fie greu de găsit.

Beneficii principale ale uleiului helichrysum

 • Ajută la refacerea rapidă a pielii
 • Ajută la reducerea apariției ridurilor și a altor imperfecțiuni
 • Susține un ten strălucitor și tânăr
 • Susține funcționarea sănătoasă a ficatului
 • Ajută la detoxifierea corpului
 • Sprijină fluxul sanguin
 • Susține circulația
 • Ajută la eliberarea tensiunii

Utilizări ale uleiului helichrysum

 • Aplică direct pe riduri sau pe celelalte imperfecțiuni, pentru a le reduce apariția și a ajuta pielea să se refacă mai repede.
 • Ia intern, ca parte dintr-un regim de curățare naturală, pentru a susține funcționarea sănătoasă a ficatului și pentru a ajuta la detoxifierea corpului.
 • Aplică local, pentru a sprijini fluxul sanguin localizat și a sprijini circulația.
 • Masează pe tâmple și pe ceafă pentru a ajuta la detensionare.

Mod de folosire

Uleiul helichrysum este creat pentru uz aromatic și local. Unele surse recomandă și uzul intern. Este enumerată ca fiind GRAS pentru consumul uman de către FDA (21CFR182.20); totuși, nu trebuie ingerat de către copii sub șase ani. Este destul de blând pentru a fi folosit pur.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.
 • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.

Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.