Juniper Berry

Juniperus communis

Juniper berry are o istorie bogată în folosințe tradiționale. Acționează ca un agent natural de curățare și detoxifiere, atât intern cât și extern, sprijinând sănătatea funcțiilor rinichilor și a urinei. Poate fi benefic pentru zonele cu piele problematică și ajută la eliberarea tensiunii și stresului.

Uleiul juniper berry este derivat din fructele pomului conifer Juniperus communis, care sunt distilate cu abur, producând un ulei esențial cu un parfum balsamic, curat, lemnos și condimentat, bogat în compușii chimici α-pinene, sabinene. Parfumul are un efect calmant, care ajută la eliberarea tensiunii și a stresului. Atunci când este difuzat, juniper berry ajută la curățarea și purificarea aerului.

Trebuie să menționăm și că alte companii de uleiuri esențiale oferă în mod normal un ulei care este distilat din ramurile și fructele copacului Juniperus communis. Acest proces obține un ulei al căror profil chimic și beneficii terapeutice sunt foarte diferite.

Beneficii principale ale uleiului juniper berry

  • Sprijină sănătatea rinichilor și a funcției urinare
  • Poate aduce un beneficiu zonelor problematice ale pielii
  • Acționează ca un agent de curățare și detoxifiere natural
  • Ajută la ușurarea tensiunii și a stresului  

Utilizări pentru uleiul juniper berry

  • Adaugă 1-2 picături în apă sau în băuturile citrice, ca parte a unui regim natural de curățare
  • Aplică 1 picătură în zonele problematice ale pielii pentru a susține un ten neted și sănătos
  • Difuzează cu uleiuri citrice pentru împrospătarea și purificarea aerului și pentru eliberarea de stres.

Mod de folosire

Uleiul juniper berry a fost creat pentru uz aromatic, local sau în regimul alimentar. Este destul de blând pentru a fi folosit pur.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.
  • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.

Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.