Lemongrass

Cymbopogon flexuosus

Lemongrass a fost folosit mult timp în bucătăria asiatică și caraibă, datorită aromei sale subtile de lămâie. A fost descoperit faptul că sprijină digestia sănătoasă, calmează mușchii și articulațiile dureroase și acționează ca un tonic general al tuturor sistemelor trupului. Purifică și tonifiază pielea, înalță conștientizarea și susține o perspectivă pozitivă.

Uleiul lemongrass, deși nu este un ulei citric, are un parfum mai dulce, unul citric mai puternic decât uleiul de lămâie. Are o istorie îndelungată de folosire, datând cu mii de ani în urmă.

Cymbopogon flexuosus este o iarbă înaltă, perenă, originară în India, Sri Lanka, Burma și Tailanda. Se găsește în genul Cymbopogon (ierburile de lămâie). Uleiul lemongrass este distilat cu abur din frunzele plantei Cymbopogon flexuosus, producând un ulei cu un parfum citric, ierbos, de fum și bogat în constituenți chimici de geranial și neral. Aroma sa înțepătoare și ierboasă înalță nivelul conștientizării și susține o perspectivă pozitivă.

Lemongrass are un miros subtil de citrice și este folosit în bucătăria asiatică în supe, ceaiuri și curries, ca și în pește, carnea de pasăre, vită și fructe de mare.

Pe lângă aroma sa unică, uleiul esențial lemongrass susține digestia sănătoasă. Purifică și tonifiază pielea și este folosit frecvent în produse pentru îngrijirea pielii datorită acestor beneficii. Lemongrass poate calma durerile musculare și articulare, făcând din acesta uleiul ideal pentru terapia prin masaj sau de aplicat direct pe zonele cu probleme. Acționează și ca un tonic general pentru sistemele trupului.

Beneficii principale ale uleiului lemongrass

  • Sprijină digestia sănătoasă
  • Calmează durerile musculare și articulare
  • Purifică și tonifiază pielea
  • Înalță conștientizarea și susține o perspectivă pozitivă

Utilizări ale uleiului lemongrass

  • Pentru a ajuta la calmarea articulațiilor dureroase sau a luxațiilor musculare, combină părți egale din ulei de cocos fracționat cu ulei lemongrass și masează local pe zona cu probleme.
  • Folosește pentru aromatizarea antreurilor și mâncărurilor cu carne, susținând digestia sănătoasă.
  • Masează sau pulverizează scurt pe piele înainte să ieși afară pentru a respinge în mod natural insectele.

Mod de folosire

Uleiul lemongrass este creat pentru uz local, aromatic sau în regimul alimentar. Este recomandată diluarea în cazul pielii sensibile.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.
  • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid. FDA a certificat lemongrass ca fiind GRAS.
  • Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Este recomandată diluarea cu ulei purtător pentru a minimaliza orice sensibilitate la nivelul pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

 

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile. Încă ceva: lemongrass îți poate păta atât pielea cât și hainele, dând un aspect ciudat portocaliu; așa că probabil ar fi bine să te limitezi la zonele care sunt acoperite de haine în mod normal, și nu folosi uleiul imediat înainte de a-ți pune hainele pe zonele pe care ai aplicat uleiul.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.