Lime

Citrus aurantifolia

Uleiul lime are un parfum distinct iute, citric, făcându-l să fie favorit printre uleiurile esențiale. Are proprietăți stimulatoare și revigorante, care pot afecta dispoziția, susținând echilibrul emoțional și dând o senzație de stare de bine. Susține sănătatea funcției imune și poate fi folosit ca agent de curățare aromatic, local și intern.

Fructele lime sunt folosite frecvent în antreuri și băuturi datorită aromelor sale fresh și citrice. În secolul XVIII, marinarii britanici beau suc de lime zilnic, pentru a preveni scorbutul atunci când erau pe mare, dând astfel marinarilor britanici porecla „Limeys”.

Uleiul lime este presat la rece din coaja fructului Citrus aurantifolia, producând un ulei cu un parfum citric, acrișor, dulce, cu un conținut bogat de d-limonene, α- și β-pineni și γ-terpinen. Este revigorator și stimulator, atât în aromă cât și la gust.

Uleiul esențial lime susține sănătatea funcției imune. Datorită conținutului de limonen, aduce beneficii excelente de curățare internă și poate fi difuzat pentru a ajuta la curățarea aerului. Este și un agent de curățare eficient și natural pentru suprafețe.

Lime este cunoscut și pentru abilitatea sa de a susține echilibrul emoțional și un sentiment de stare de bine, având efect pozitiv asupra dispoziției, datorită proprietăților sale de stimulare și revigorare.

Beneficii principale ale uleiului lime

  • Un puternic antioxidant care susține sănătatea funcției imune.
  • Are efect pozitiv asupra dispoziției, datorită proprietăților stimulatoare și revigoratoare.
  • Poate fi folosit ca agent de curățare aromatic, local și intern.
  • Susține echilibrul emoțional și starea de bine.

Utilizări ale uleiului lime

  • Difuzează, pentru a curăța aerul și pentru a-ți înălța dispoziția.
  • Pune niste lime pe un tampon de vată, pentru a ajuta la îndepărtarea petelor de grăsime și a resturilor de autocolant.
  • Adaugă o picătură de lime în apa ta de băut, pentru a-i conferi o savoare și pentru beneficiul antioxidanților.
  • Adaugă 1 picătură în agentul de curățare a tenului sau în șampon pentru mai multe proprietăți de curățare.

Mod de folosire

Uleiul lime este creat pentru uz aromatic, local și intern. Diluează în cazul pielii sensibile.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.
  • Uz intern: Diluează 1-2 picături în 120 ml de lichid.

Uz local: Aplică 2-4 picături pe zona dorită. Diluarea cu ulei purtător este recomandată pentru minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile. A se evita lumina solară sau razele ultraviolete timp de 12 ore de la aplicarea produsului.

Pentru uz aromatic, local sau în regimul alimentar.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.