Melaleuca

Melaleuca alternifolia

Melaleuca alternifolia, cunoscut sub numele de ulei de arbore de ceai (tea tree), a fost recunoscut pentru efectul său de curățare și întinerire a pielii, susținând un ten neted, sănătos și calmând iritațiile minore ale pielii. Este un ingredient din multe săpunuri, creme, loțiuni, deodorante, dezinfectante și odorizante de cameră. Este unul dintre cele mai puternice uleiuri în susținerea funcției sănătății imunitare, și poate fi folosit pentru a proteja împotriva amenințărilor sezoniere și de mediu.

Melaleuca alternifolia este mai bine cunoscut sub numele de ulei de arbore de ceai, numit astfel de către Căpitanul James Cook (1728-1779), deoarece el l-a folosit des în ceaiul său.

Uleiul Melaleuca alternifolia este distilat cu abur din frunzele copacului, producând un ulei cu o aromă proaspătă, ierboasă, verde, de piele și bogat în compuși chimici de α- & γ-terpineni și terpinen-4-ol.

Compus din mai mult de 92 compuși chimici diferiți, melaleuca are aplicații cu beneficii nelimitate. Timp de multe secole, aborigenii din Australia zdrobeau frunzele copacului M. alternifolia și îi inhalau uleiul, pentru a se proteja de pericolele sezoniere și de mediu, aplicând și frunzele direct pe piele pentru a-și întineri pielea și a calma iritații minore ale pielii. Știința modernă abia a început să îi investigheze utilizările posibile.

Astăzi, cercetările validează utilitatea acestui extraordinar ulei natural pentru consumul personal.

Melaleuca este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile lui de purificare. A fost recunoscut mult timp pentru efectele sale de curățare și de întinerire asupra pielii. Calmează și iritații minore ale pielii, susținând un ten neted și sănătos. Atunci când este difuzat, uleiul melaleuca ajută la purificarea și împrospătarea aerului, iar folosit intern, atunci când amenințările sezoniere și de mediu sunt înalte, protejează împotriva acestora, susținând sănătatea funcției imunitare. Melaleuca poate fi folosită și pe suprafețe, în întreaga casă, pentru a proteja împotriva amenințărilor mediului.

Beneficii principale ale uleiului Melaleuca

 • Recunoscut pentru efectele sale de curățare și întinerire asupra pielii
 • Calmează iritațiile minore ale pielii
 • Susține un ten neted, sănătos
 • Susține sănătatea funcției imunitare
 • Protejează împotriva amenințărilor sezoniere și de mediu
 • Ajută la purificarea și împrospătarea aerului

Utilizări ale uleiului Melaleuca

 • Pentru iritațiile ocazionale ale pielii, aplică 1-2 picături de ulei esențial melaleuca pe zona afectată.
 • Adaugă 1-2 picături în apă, sucuri de citrice sau în veggie caps, pentru sporirea imunității.
 • Combină 1-2 picături cu soluția ta pentru curățare a tenului sau în crema de față pentru a beneficia de proprietățile de curățare sporite, ori aplică pe piele după ras pentru a preveni iritațiile după ras.
 • Adaugă câteva picături într-o sticlă cu pulverizator, cu apă, și folosește pe suprafețe pentru a proteja împotriva amenințărilor mediului.

Mod de folosire

Uleiul Melaleuca a fost creat pentru uz aromatic, intern și local. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul dorit.
 • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.

Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.