Myrrh

Commiphora myrrha

Myrrh a fost folosit în multe feluri, de-a lungul istoriei. În Egiptul antic, a fost folosit pentru orice, de la meditație la îmbălsămare și ceremonii religioase.

Erboriștii moderni recomandă frecvent myrrh pentru proprietățile sale de curățare, mai ales pentru gură și gât. Este, de asemenea, excelent pentru piele, liniștind-o și susținând un ten catifelat, cu aspect întinerit. Susține și echilibrul emoțional și o stare de bine.

Uleiul myrrh a fost folosit timp de secole, atât pentru beneficiile în domeniul sănătății la nivel intern cât și extern. Făcându-se referire la el în Biblie drept Balsamul din Galaad, a fost folosit de-a lungul istoriei ca parfum, tămâie și medicament. A fost întrebuințat în orice de la îmbălsămare la ceremoniile religioase.

Registrele antice arată că myrrh era atât de prețios, că uneori era valorificat la greutatea lui în aur.

Uleiul myrrh este distilat cu abur din rășina cleioasă a copacului spinos Commiphora myrrha, producând un ulei cu un parfum iute, afumat, ierbos, lemnos, uscat, bogat în compuși chimici de myrrh sesquiterpenic și curzeren.

Beneficii principale ale uleiului myrrh

  • Proprietăți puternice de curățare, mai ales pentru gură și gât
  • Liniștitor pentru piele; susține un ten catifelat, cu aspect întinerit
  • Susține echilibrul emoțional și starea de bine

Utilizări ale uleiului myrrh

  • Adaugă 1-2 picături în pasta de dinți, pentru un plus de beneficii de curățare și pentru susținerea sănătății orale.
  • Difuzează, pentru a ajuta la susținerea echilibrului emoțional și a stării de bine.
  • Adaugă în loțiunea sau crema ta, pentru a calma pielea și a promova un ten catifelat, cu aspect tânăr.

Mod de folosire

Uleiul myrrh este creat pentru uz aromatic, local sau intern. Este destul de blând pentru a fi folosit pur.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul tău.
  • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.

Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More”.