Peppermint

Mentha piperita

Peppermint este una dintre cele mai vechi – și cele mai apreciate – ierburi, fiind folosit timp de mii de ani. Este faimos în nenumărate forme, folosite frecvent în pasta de dinți și guma de mestecat, pentru sănătatea orală. Peppermint ajută, de asemenea, la ușurarea disconfortului stomacal ocazional și susține sănătatea funcției de respirație și respirația ușoară.

Planta Mentha piperita este de fapt un hibrid al watermint și spearmint, fiind descris prima dată de Carl Linneaus în 1753.

Uleiul Peppermint a fost folosit de către egiptenii și romanii antici dar și de către alte grupări, de-a lungul istoriei. Astăzi este folosit pe o scară largă în mâncăruri, bomboane, gume de mestecat, produse dentare și cosmetice. De fapt, poate fi unul dintre cele mai ușor recunoscute parfumuri și arome.

Uleiul este distilat din toată planta Mentha piperita care produce un ulei cu o aromă mentolată, iute și ierboasă, bogată în compusul chimic mentol. Acest conținut de mentol bogat, găsit în acest ulei esențial peppermint, distinge peppermint de cea mai bună calitate față de alte produse.

Sunt mai mult de 30 de compuși diferiți în uleiul peppermint pur, fiecare în cantități variate, creând o capodoperă sinergică a activității biologice.

Beneficii principale ale uleiului peppermint

  • Susține sănătatea funcției respiratorii și respirația ușoară
  • Ușurează deranjul stomacal ocazional
  • Folosită frecvent în pasta de dinți și guma de mestecat, pentru sănătatea gurii

Utilizări pentru uleiul peppermint

  • Folosește o picătură de peppermint, cu lămâie, în apă, pentru a obține o apă de gură răcoritoare.
  • Masează pe stomac sau ingerează atunci când te confrunți cu disconfortul digestiv ocazional.
  • Adaugă o picătură de peppermint la Trim Shake pentru a-l face mai gustos.

Mod de folosire

Uleiul Peppermint este creat pentru uz aromatic, local sau în regimul alimentar. Se recomandă diluarea pentru pielea sensibilă.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales.
  • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml lichid. FDA a certificat peppermint ca GRAS.
  • Uz local: Aplică una până la două picături pe zona locală. Diluarea într-un ulei purtător este recomandată, mai ales pentru cei cu piele sensibilă, pentru minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” și “Modern Essential”.