Roman Chamomile

Anthemis nobilis

Folosit pe o scară largă datorită efectului său calmant și terapeutic asupra pielii, minții și trupului, Roman Chamomile este liniștitor mai ales pentru sistemele trupului și ajută la susținerea sănătății funcției imune.

Planta Anthemis nobilis crește aproape de sol, ajungând doar 30 cm înălțime. Are frunze gri-verzui, flori care seamănă cu margaretele și un miros ca al mărului. Planta a fost denumită „doctorul plantei” datorită faptului că are efecte pozitive asupra plantelor care cresc în apropiere. Romanii antici au folosit chamomile datorită clarității mentale și a curajului conferite pe parcursul războiului.

Uleiul este distilat cu abur de la florile mici, albe, asemănătoare margaretelor ale plantei Anthemis nobilis, producând un ulei cu o aromă florală, dulce și ierboasă, bogată în compuși chimici de izobutil angelat și izoamil angelat.

Cel mai versatil din familia chamomiles, uleiul Roman chamomile este cel mai mult folosit în ceaiuri; dar poate fi găsit și în creme de față, băuturi, vopsele de păr, șampoane și parfumuri.

Cu un efect terapeutic, calmant asupra tuturor tipurilor de piele, uleiul Roman chamomile este folosit pe scară largă în Europa, în preparatele pentru piele atât pentru cei tineri cât și pentru cei vârstnici. Efectul său calmant asupra minții și trupului face din el un produs valoros mai ales pentru copiii care nu se odihnesc bine.

Beneficii principale ale uleiului Roman chamomile

  • Are un efect terapeutic, calmant asupra pielii, minții și trupului
  • Liniștește sistemele trupului
  • Susține sănătatea funcției sistemului imunitar

Utilizări ale uleiului Roman chamomile

  • Adaugă 1-2 picături în ceaiurile de plante sau în băuturile fierbinți, pentru a ajuta la calmarea trupului și a minții.
  • Difuzează sau aplică local pe tălpi, la culcare, pentru a ușura sistemele trupului și a le pregăti pentru o noapte odihnitoare.
  • Aplică pe tălpi pentru susținerea sănătății funcției sistemului imunitar.

Mod de folosire

Uleiul Roman chamomile este creat pentru uz aromatic, local și intern. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

  • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales.
  • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml lichid.
  • Uz local: Aplică una până la două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” și “Modern Essential”.