Sandalwood

Santalum album, Santalum paniculatum

Sandalwood este un nume dat unei clase de lemne mirositoare care, spre deosebire de alte lemne aromatice, își poate reține parfumul pentru decenii. Și lemnul și uleiul au fost apreciate foarte mult timp de secole, iar sandalwood are o istorie documentată în multe aplicări. A fost folosit în mod tradițional pe post de tămâie, în ceremonii religioase și pentru îmbunătățirea meditației; iar egiptenii foloseau sandalwood pentru îmbălsămare.

Cu o istorie documentată de folosire de mai multe mii de ani și cu o varietate de aplicări, sandalwood a fost foarte apreciat de mulți utilizatori. Este cel mai apreciat pentru efectele de catifelare asupra pielii și pentru proprietățile sale de îmbunătățire a dispoziției.

Uleiurile sandalwood sunt distilate cu abur din lemnul copacilor; Indian sandalwood din copacul Santalum album iar Hawaiian sandalwood din copacul Santalum paniculatum. Ambele surse produc un ulei cu un parfum dulce, lemnos, dar Indian sandalwood are un parfum mai uscat, în timp ce Hawaiian sandalwood are un parfum mai bogat, de miere. Uleiul ambelor este bogat în compusul chimic numit α-santalol.

Ambele uleiuri sandalwood împărtășesc multe proprietăți benefice. Ambele sunt foarte benefice pentru piele, susținând pielea sănătoasă, catifelată și reducând apariția cicatricilor și a imperfecțiunilor. Ambele au proprietăți puternice de stabilitate și înălțare, care îmbunătățesc dispoziția și susțin starea de bine din punct de vedere emoțional. Și, ambele ajută la reducerea stresului și a tensiunii.

Beneficii principale ale uleiurilor sandalwood

 • Susțin pielea sănătoasă, catifelată
 • Reduc apariția cicatricilor și a imperfecțiunilor
 • Îmbunătățesc dispoziția
 • Folosite frecvent pentru proprietățile de stabilitate și înălțare
 • Ajută la reducerea stresului și tensiunii, promovând starea de bine din punct de vedere emoțional.

Utilizări pentru uleiurile sandalwood

 • Difuzează sau aplică pe gât și pe umeri la culcare, pentru a reduce stresul și tensiunea, pentru a avea un somn odihnitor.
 • Adaugă 1-2 picături în loțiunea ta preferată sau în crema de noapte pentru o piele sănătoasă și fină.
 • Pentru o experiență spa la tine acasă, umple un bol mare cu apă aburindă, apoi aplică 1-2 picături de sandalwood pe față și acoperă-ți capul cu un prosop. Poziționează-ți fața deasupra apei aburinde.
 • Adaugă 1-2 picături în baia fierbinte, pentru a reduce tensiunea și stresul și pentru a susține o stare de bine din punct de vedere emoțional.
 • Inhalează sandalwood direct din palme sau difuzează, pentru a reduce stresul și tensiunea, pentru a îmbunățăti dispoziția și pentru a susține o stare de bine din punct de vedere emoțional.

Mod de folosire

Uleiurile sandalwood au fost create pentru uz aromatic, local sau în regimul alimentar. Sunt destul de blânde pentru a fi folosite în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul preferat.
 • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.
 • Uz local: Aplică una sau două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

 

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” și “Modern Essential”.