White Fir

(Abies alba)

White fir derivă din acele moi ale copacului numit Abies alba. Este preferat printre utilizatorii uleiurilor esențiale, datorită abilității sale de a oferi suport pentru detensionarea mușchilor și articulațiilor, în timp ce susține funcția respiratorie și respirația ușoară. Parfumul său emană sentimente de stabilitate, energie și întărire, stimulând trupul și mintea, în timp ce ajută la relaxarea corpului.

Copacul de white fir (Abies alba) este o sursă populară de lemn pentru construcție, datorită combinației de putere, versatilitate și frumusețe. Americanii nativi au folosit white fir ca material de construcție și în medicina tradițională, în special pentru a promova sănătatea funcției de respirație.

Uleiul White fir este distilat prin abur din acele copacului Abies alba, producând un ulei cu o aromă curată, aspră, lemnoasă și pudrată și o concentrație mare de constituenți chimici de l-limonene și β-pinene.

Uleiul esențial de White fir este cel mai observat datorită suportului său de detensionare a mușchilor și articulațiilor tensionate, suportului pentru funcția respiratorie și a respirației ușoare. Stimulează mintea și trupul dar poate să ajute și trupul să se relaxeze.

Beneficii principale ale White fir

 • Oferă suport de detensionare pentru mușchii și articulațiile dureroase
 • Susține respirația ușoară și însăși funcția de respirație
 • Stimulează trupul și mintea
 • Emană sentimente de stabilitate, energie și întărire
 • Ajută trupul să se relaxeze

Utilizări ale White fir

 • Aplică pe mușchii și articulațiile reci și dureroase în timpul iernii.
 • Difuzează sau aplică pe piept pentru susținerea unei respirații ușoare.
 • Adaugă 1-2 picături în baia fierbinte pentru relaxarea trupului și inspiră aroma care aduce echilibru emoțiilor a uleiului white fir.
 • Difuzează pentru stimularea minții și emanarea unor sentimente de energie, stabilitate și întărire la muncă.

Mod de folosire

White fir este creat pentru a fi folosit în mod aromatic și local. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales de tine.
 • Uz local: Aplică una până la două picături în zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

 

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” si “Modern Essential”.