Wild Orange

Uleiul Wild orange  (Citrus sinensis) este unul dintre cele mai puternice și aromatice uleiuri, cu un parfum citric cu adevărat unic – și minunat, dincolo de cuvinte. Este energizant și revitalizant, o unealtă eficientă pentru înălțarea minții și trupului.

Uleiul wild orange provine din Republica Dominicană, presat la rece (stors) din învelișul (cojile) fructului Citrus sinensis, producând un ulei cu un parfum dulce, fresh, citric, bogat în monoterpene, conținând și compusul chimic d-limonen.

Uleiul Wild orange este înălțător pentru minte și pentru trup. Este bogat în antioxidanți, ajutând la menținerea sănătății generale și protejând împotriva pericolelor sezoniere și de mediu. Este ideal pentru a îmbunătăți imunitatea atunci când amenințările sezoniere sunt mari.

Wild orange este și un agent de curățare și de purificare puternic. Poate fi luat zilnic, pentru curățarea trupului, sau folosit pe suprafețe ca agent de curățenie natural. Difuzarea uleiului wild orange va energiza și va înălța mintea și trupul, în timp ce purifică și aerul. Aduce, de asemenea, un plus oricărui amestec de uleiuri esențiale datorită parfumului fresh și dulce.

Wild orange este folosit vast ca o componentă parfumată în săpunuri, detergenți, cosmetice și parfumuri și în industria mâncării și a băuturii.

Beneficii principale ale uleiului wild orange

 • Agent de curățare și purificare puternic
 • Protejează împotriva pericolelor sezoniere și de mediu
 • Bogat în antioxidanți, esențiali pentru sănătatea generală
 • Înălțător pentru minte și trup

Utilizări ale uleiului wild orange

 • Folosește-l într-o sticlă cu pulverizator pentru a curăța și purifica suprafețele.
 • Adaugă o picătură în apă în fiecare zi, pentru un plus de aromă și pentru promovarea sănătății generale.
 • Folosește-l în masaj datorită proprietăților sale înălțătoare și protectoare.
 • Difuzează pentru a înălța mintea și trupul, dar și pentru împrospătarea aerului.
 • Difuzează în mașina personală în călătoriile lungi. Este înălțător pentru minte și pentru trup și protejează împotriva amenințărilor sezoniere.
 • Folosește-l cu inhalare directă, pentru a energiza mintea și inima. Pune o picătură sau două în palme, alături de părți egale de peppermint și frankincense. Freacă-ți palmele una de cealaltă, apoi fă-le căuș și cuprinde-ți fața ca să poți inhala adânc. Orice ulei care ți-a rămas pe mâini, masează-l pe ceafă.

Mod de folosire

Uleiul wild orange este creat pentru uz aromatic, local și în regimul alimentar. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales de tine.
 • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid. Uleiul wild orange este garantat de GRAS de către FDA și este sigur pentru ingerare.
 • Uz local: Aplică o picătură sau două pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit pur, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei sensibilități a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile. A se evita lumina solară sau razele ultraviolete timp de 12 ore de la aplicarea produsului.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” si “Modern Essential”.