Wintergreen

(Gaultheria procumbens)

Wintergreen are un parfum răcoros, asemenea mentei, care este recunoscut imediat – dacă nu chiar identificat – de majoritatea oamenilor astăzi, datorită folosirii sale ca agent aromatizant la guma de mestecat, bomboane și pastă de dinți. Totuși, wintergreen are de oferit mult mai mult din punct de vedere terapeutic. Detensionează mușchii și articulațiile dureroase și susține sănătatea funcției de respirare. Atunci când este difuzat, aroma sa revigoratoare și răcoroasă emană claritate, conștiență și concentrare.

Uleiul esențial wintergreen este derivat din frunzele unui arbust târâtor care se găsește în zonele conifere. Crescând până la 15 cm în înălțime, acesta conține fructe de un roșu aprins, are frunze ovale și mici, cu flori în formă de clopoțel.

Uleiul esențial de wintergreen este distilat cu abur din frunzele mici ale plantei Gaultheria procumbens, producând un ulei cu un parfum dulce, mentolat și fresh, având o cantitate semnificativă de compus chimic metil salicilat, un ester fenolic. În timp ce mulți producători distilează ulei de wintergreen din scoarța copacului Gaultheria procumbens, cel mai bun ulei provine de la frunze. Wintergreen și birch sunt singurele plante din lume care conțin metil salicilat.

Compusul chimic principal din wintergreen, metil salicilat, face acest ulei foarte folositor pentru detensionarea durerilor musculare și articulare. Atunci când este difuzat, wintergreen susține funcția respiratorie sănătoasă, iar parfumul său fresh și răcoros emană claritate, conștiență și concentrare.

Beneficii principale ale uleiului wintergreen

  • Detensionează durerile musculare și articulare
  • Susține funcția respiratorie sănătoasă
  • Folosit frecvent în guma de mestecat, bomboane și pastă de dinți ca aromatizant.

Utilizări ale uleiului wintergreen

  • Wintergreen are un efect de încălzire atunci când este aplicat pe piele și este excelent pentru a fi folosit în masaj, pentru a detensiona mușchii și articulațiile dureroase. Totuși, puțin este suficient, așa că folosiți cu moderație și diluați în ulei de cocos fracționat pentru a ajuta la minimalizarea oricărei posibilități de sensibilitate la nivelul pielii.
  • Pentru o baie liniștitoare, adaugă 1-2 picături de ulei esențial de wintergreen în baia cu apă caldă. Notă: Acest ulei ar trebui adăugat după ce ați adăugat un spumant de baie sau săruri de baie, pentru a vă proteja de „compactarea” care poate avea loc pe zonele sensibile ale pielii dvs.
  • Uleiul esențial wintergreen nu este recomandat pentru uz intern și nu ar trebui să fie lăsat la îndemâna copiilor.

Mod de folosire

Uleiul wintergreen este creat pentru uz aromatic sau local. În timp ce nu este o cerință obligatorie pentru toți, exceptând cei cu piele sensibilă, diluarea este recomandată cu tărie atunci când este folosit local.

 

  • Uz aromatic: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales.
  • Uz local: Aplică o picătură sau două pe zona dorită. Diluarea cu ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei posibilități de sensibilitate a pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” si “Modern Essential”.