Ylang Ylang

În timp ce Ylang ylang este faimos pentru parfumul său rafinat și pentru lunga istorie în calitate de componentă a parfumurilor, are multe de oferit și din punct de vedere terapeutic. Susține o perspectivă pozitivă asupra vieții, ridică dispoziția, în timp ce are un efect calmant, ajutând la reducerea tensiunii și a stresului. Ajută la echilibrarea hormonală și susține o piele și un păr sănătos.

Uleiul esențial Ylang ylang este distilat cu abur de la florile în formă de stea ale copacului tropical Cananga odorata, emanând un ulei cu o aromă dulce, bogată și picantă, cu un conținut înalt de compuși chimici de germancrene-D și β-caryophyllene.

Ylang Ylang este folosit frecvent în produsele de lux pentru păr și piele, datorită parfumului său și al proprietăților sale hrănitoare și protectoare care susțin o piele și un păr sănătoase. Este folosit și mai departe atât în fabricarea parfumurilor cât și în aromaterapie. Asemănător iasomiei, ylang ylang a fost utilizat timp de secole la ceremoniile religioase și la cele de nuntă.

În aromaterapie, ylang ylang este folosit pentru a reduce tensiunea și stresul și pentru a susține o perspectivă pozitivă. Aroma sa aduce viață dispoziției, având un efect calmant. Ajută și la echilibrarea hormonală.

Datorită mirosului puternic al ylang ylang, este necesară doar o cantitate mică pentru aplicare sau difuzare. Se amestecă bine cu bergamot, geranium, grapefruit și vetiver.

Beneficii principale ale uleiului de ylang ylang

 • Ajută la echilibrul hormonal
 • Susține o piele și un păr sănătoase
 • Ridică nivelul dispoziției având un efect calmant
 • Ajută la reducerea tensiunii și a stresului
 • Susține o perspectivă pozitivă

Utilizări ale uleiului ylang ylang

 • Pune ylang ylang într-o baie cu Epsom Salt, pentru relaxare.
 • Împrospătează-ți pielea cu o aromaterapie cu aburi pentru ten, folosind ulei esențial ylang ylang
 • Aplică pe încheieturile mâinilor, pentru a simți un parfum dulce și floral.
 • Adaugă ylang ylang la un ulei purtător, pentru a obține un balsam de păr hrănitor.

Mod de folosire

Uleiul ylang ylang este intenționat pentru uz aromatic, local sau în regimul alimentar. Este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură.

 • Difuzare: Folosește trei până la patru picături în difuzorul ales de tine.
 • Uz intern: Diluează o picătură în 120 ml de lichid.
 • Uz local: Aplică una sau două picături pe zona dorită. Deși este destul de blând pentru a fi folosit în stare pură, diluarea într-un ulei purtător va ajuta la minimalizarea oricărei posibilități de sensibilitate la nivelul pielii. Vezi mai jos și alte măsuri de precauție.

Măsuri de precauție:

Posibilă sensibilitate la nivelul pielii. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă ești însărcinată, alăptezi sau ești sub supraveghere medicală, consultă-ți medicul. A se evita contactul cu ochii, urechile interne și zonele sensibile.

Aceste informații reprezintă o compilație de sugestii făcute de cei care au folosit uleiuri esențiale. Este un text cu caracter informativ din experiențe personale și trebuie tratată ca atare. Dacă aveți probleme medicale grave, consultați-vă doctorul. Sursa articolului “Essential Oils and More” și “Modern Essential”.